OLA NARR STUDIO

MUSIC / SOUND DESIGN

to honette menn

Historien bak "To Honette Menn" startet så langt tilbake som i 1962.

Da satt Svein utenfor kafeen på Håøya og spilte Shadows-musikk

sammen med 2 gitarkamerater.


Tommy var på week-end –tur med Valle ungdomsklubb, hvor også Tom Karlsen var deltager.


Musikken gjorde såpass inntrykk på Tommy at han etter hvert fikk mast seg til en Levin Juniorgitar. I løpet av høsten-62 og våren-63 hadde han fullført 2 gitarkurs og startet  sitt første band –“The Mockingbirds” m/Rigmor Wahler som bl.a. vant talentjakten 64-65. Våren-65 var det imidlertid slutt på karrieren i

“The Mockingbirds”.  


“The Bats”, som var Sveins nye band sammen med bl.a.Tom Karlsen, hadde blitt Oslo-mestere i rock på Bygdøy Sjøbad, de gikk videre til finalen i Norgesmesterskapet i Rock, men ble henvist til andreplass og fikk trekk i poeng, fordi Svein hadde tygd tyggegummi på scenen.

De trengte en gitarist, og inviterte Tommy, noe han takket ja til. Etter hvert utvidet "The Bats" mannskapet. Earl Wilson overtok vokal-rollen. Han hadde med seg Rhythm and Blues-repertoar fra Statene. Navnet ble endret til Little Earl and

“The Sapphires”.


Dette ble et av de første band i Europa med “Rhythm and Blues”-repertoar og blåserekke. De spilte inn 3 egne plater, samt en plate med "Three Hits" og Wenche Myhres debutplate på engelsk; Stevie Wonders Love-A-Go-Go.


Plateselskapet, Polydor, mente bandet var bra nok til å introdusere

“Rhythm and Blues” for det tyske publikummet, noe som resulterte i en turne i Tyskland i 1967. Bandet ble oppløst etter turneen og alle musikerne gikk hver til sitt og fortsatte i nye prosjekter.


Svein og Tommy møttes flere ganger opp gjennom årene. I 2008 møttes de ved en tilfeldighet på Grønland i Oslo og et par år senere startet samarbeidet som i dag har blitt til “To Honette Menn”Hvis du lurer på hvor idéen til navnet "To Honette Menn" kommer fra kan du lese historien under:


OLA NARR - er en underlig en, navn på en kolle i Oslo og gatestubb samme sted - men det egentlige opphavet til disse, den sanne og virkelige Ola Narr - ham hilser vi på nå: Født i Gol i Hallingdal i 1803 - navn: - Ole Arnesen. Ganske nykonfirmert reiste han inn til Christiania, denne larmende storbyen langt bortenfor dalens stillhet og ro - og her inne fikk han arbeid som løpergutt hos den siste svenske stattholderen i Norge, grev von Platen. Dette var et svært krevende arbeid som også forlangte at han skulle kle seg deretter - i silkebukser og med skinnende sko - og det fortelles at han også bar sitt velpolerte festantrekk med seg ut i byen kveldstid - da vandret han på dans til "Rasmussalen" eller "Grues sal" - og man kan tenke seg at folk der inne sperret øynene opp da denne fremmede fjellblomst fra dalen skred inn, dandy-kledd og duftende som en fransk greve.


Ikke lenge etter dukket navnet Ola Narr opp, et klengenavn som festet seg og siden fulgte ham livet ut - selv etter at von Platen tok sin grevinne med seg og reiste tilbake til Sverige - Ola ble stadig hetende Narr.


Løpergutten og kammertjeneren begynte nå som høker, derefter kastet han seg ut i bevertningslivet, han ble restauratør! På gaten utenfor, i det dunkle (eller mindre dunkle) ettermiddagslyset hengte han opp et skilt hvor de gående selv kunne lese hvem som var velkomne og hvem ikke: "Kun for honette Folk" sto det - og så visste man det.


Les mer om Ola Narr og hans historie her:
©  Ola Narr Studio

"Natt over Oslo" lansert 12.juni, 2015

På Apple Music

Ny singel!

Ble lansert 22 Mars 2019

"Konfus Blues" lansert 14 Februar 2018